bw

Over Bernard Winkel

Mijn fascinatie zit in het onbegrijpelijke van de mens. De onmogelijkheid om de ander volledig te zien, iemand echt te kennen, vind ik elke keer weer verrassend. De mens, vol tegenstrijdigheden die onder invloed van de omstandigheden aan het licht komen, is nooit in het geheel waar te nemen. Duizend mensen in een mens en duizend manieren om er naar te  kijken. Onbegrijpelijk en fascinerend.

Constructies en verbindingen zijn belangrijke kenmerken van mijn ruimtelijk werk. Ik wil kunnen zien hoe iets in elkaar zit. Als ik gelast heb wil ik een las zien, als ik ergens een schroefverbinding maak moet die zichtbaar zijn. Duidelijke verbindingen en constructies verwijzen naar mijn beeld van ideale relaties tussen mensen en organisaties. Eerlijk, helder en open.

Perfectie moet als dat voor visuele of constructieve aspecten noodzakelijk is, overige zaken mogen losser, vrijer. Ik houd van rafelrandjes waar van alles gebeurt. Sporen van de bewerking, of later van het gebruik, worden niet weggepoetst maar geven een patina. Dit is mijn verwijzing naar het leven. Geen mens zonder een kras op zijn/haar ziel, geen relatie zonder deuk.

Exposities

2015

Flier Emmen, 14 november t/m 16 januari 2016
Atelierroute De Beetse & Ter Borg, Sellingen, 1 & 2 augustus
Klifhanger 2015, Texel, Den Hoorn, 31 mei t/m 28 juni
Solo-expositie Galerie Badweg 3, Bolsward, 21 februari t/m 23 maart
Expositie Kunstopleiding Meerdan, Beilen, 16 t/m 27 januari

2014

Lid Kunstcommissie gemeente Vlagtwedde voor kunstwerk Hoofdstraat
Kunstmoment Diepenheim, 9 – 19 oktober
Kunst aan de Ee, Woudsend, 16 – 25 mei
Kunstroute Dwingeloo 3-4 mei

Contact

bernard@bernardwinkel.nl
Facebook: https://www.facebook.com/bernard.winkel.50
Twitter: @Bernard_Winkel
Telefoon: +31 653 442 110
Atelier: Oosterstraat 66, 9561 PK Ter Apel