Ontwerp folly Fraeylemaborg

Zoals de meesten van jullie weten, doe ik mee met de ontwerpwedstrijd voor een folly bij de Fraeylemaborg in Slochteren. Ik nodig jullie uit om mee te stemmen op http://bit.ly/1qBxfDk

In het kader van het project New Follies zijn er maar liefst 74 gevarieerde inzendingen binnengekomen. Hieruit kan iedereen een top drie kiezen en kort motiveren waarom dit de mooiste ontwerpen zijn. De folly met de hoogste waardering zal worden gebouwd.
Een vakjury kiest de andere negen follies die zullen worden gerealiseerd.

De Fraeylemaborg heeft architecten, kunstenaars en een ieder die creatief is uitgenodigd om een folly te ontwerpen. Wat is een folly?  Follies zijn rare, nutteloze, prachtige, romantische bouwsels die in vroegere tijden in Engelse landschapstuinen werden geplaatst om op die manier de romantiek van dit door mensenhanden gemaakte landschap nog meer te benadrukken.

De nieuw te bouwen follies komen in het Engelse landschapspark van de borg of op het erfgoedplein van Slochteren. Voorwaarde bij New Follies is dat de folly geschikt is voor exposities, toneel of muziek. Er zijn  maar liefst 74 ontwerpen ingediend!  Er kunnen in totaal tien follies worden gebouwd.

Folly4 Folly3 Folly1 Folly2 Folly4 Folly3 Folly2 Folly1